• header lezing sneeuwklokjes
  • lezingen mijn verborgen stadstuin 4
  • Lezingen

    Sneeuwklokjes

  • Lezingen

    Mijn verborgen stadstuin

Enkele reacties op de lezingen.

Terugblik lezingavond Harry Pierik 28-10-2010, Groei & Bloei Noord Limburg
Het is al weer ruim twee maanden geleden dat 80 belangstellenden met veel plezier hebben geluisterd naar de lezing van Harry Pierik. Ik zou mij zo voor kunnen stellen dat veel van wat hij gezegd heeft en heeft laten zien bij velen van ons nog scherp in het geheugen aanwezig is. De lezing werd ondersteund door een werkelijk prachtig visuele presentatie. Harry liet ons alle seizoenen beleven in zijn eigen privé tuin, De verborgen stadstuin. Deze tuin is overigens te bezoeken. Termen als 'borrowed landscape' en het verstoppen van lelijke elementen die je vanuit je huis en tuin niet wilt zien, heeft hij tot kunst verheven en in zijn eigen tuin verwezenlijkt. Met golvende lijnen en een grote variatie aan planten krijgt hij het voor elkaar dat je je midden in de natuur waant. Waren de beelden al poëtisch, de lezing zelf werd ook nog eens gelardeerd met gedichten en poëtische teksten zodat de gehele beleving van de lezing een groot plezier werd.

Lezing Harry Pierik, Groei en Bloei.
Wat een zaal met mensen! Dit geeft ons als bestuur een heel tevreden gevoel. Mensen komen af op een goede spreker, een interessant onderwerp. Poëtische woorden begeleiden de sfeervolle dia's van de verborgen stadstuin. Alle seizoenen trekken op het scherm voorbij. Ook horen we gedichten die gemaakt zijn door allerlei door de tuin geïnspireerde dichters. Er werden prachtige beelden getoond van soms heel bijzondere bolgewassen, vaste planten, heesters en bomen. Verdiepte paden, de vormgeving en de sfeer. Ademloos hebben we geluisterd naar het verhaal over zijn tuin, die we gauw weer eens moeten bezoeken. UIT: 'Groei en Bloei', afdeling Zwolle, januari 2004.

Impressie van de lezing voor de Vlaamse Vasteplantenvereniging,
afdeling Zuid West-Vlaanderen op vrijdag 10 december 2004.
Met zijn Hollands accent en vooral veel passie vertelt Harry Pierik over zijn eigen tuin, vol creatieve ideeën. Over verborgen paadjes, verzonken in het gazon of over een hoge border midden in de open ruimte, die langs alle kanten kan bekeken worden. Of over de vele kleine dingen die ook in de winter te ontdekken vallen in de immer mooie tuin. Hij had het over vele bijzondere planten die het zoveel boeiender maken in de tuin : van sneeuwklokjes en helleborus in het vroege voorjaar, over bloeiende fruitbomen in de lente tot de hoge eupatoriums die met hun roze pluimen in de herfst een blikvanger zijn. Ook zijn vele schaduwplanten kwamen aan bod. Harry Pierik is een bijzonder man, met een grote plantenkennis. Hij gaf ons vernieuwende ideeën over tuinontwerpen en vooral over genieten van de tuin.
Marnix Oosterlinck
Vlaamse Vasteplantenvereniging vzw
Regio Zuid West-Vlaanderen
Ardooisestraat 139
8870 Izegem
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.vvpv.be

Lezingen

lezingstadstuin-kort-intro

Verborgen stadstuin, een wandeling door de seizoenen (kort)

Een korte lezing van ongeveer een half uur, heel algemeen over mijn tuin.

Lees meer...

lezingstadstuin-avond-intro

Verborgen stadstuin, een wandeling door de seizoenen (avondvullend)

Een korte lezing in de avond van ongeveer één- tot anderhalf uur, heel algemeen over mijn tuin.

Lees meer...

lezingvormgeving-kort-intro

Vormgeving in groen, een artistieke uitdaging (kort)

Korte lezing met uiteenlopende voorbeelden van door mij ontworpen tuinen, variërend van de tuin achter een rijtjeshuis tot boerderijtuin of landgoed.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

lezingvormgeving-avond-intro

Vormgeving in groen, een artistieke uitdaging (avondvullend)

Een artistieke uitdaging: avondvullende lezing, waar ik wat dieper in ga op mijn stijl van ontwerpen van uiteenlopende tuinen door het hele land.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

lezinggroenrondjezwolle-intro

Groen Rondje Zwolle

Lezing over een tiental in de groenste stad van Europa ontworpen tuinen.

Lees meer...

lezingprillelente-intro

Prille lente in de verborgen stadstuin

Lezing met een vleugje winter, maar met het accent op de vroege lente. Over allerlei bolgewassen, helleborus en andere lentebloeiers.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

lezingnazomerherfstwinter-intro

Nazomer, herfst en winter in de verborgen stadstuin

Nazomer, herfst en winter in de verborgen stadstuin. Met o.a. bessen, bladkleur, wintergroen en winterbloei.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

lezingreacties

Reacties

Enkele reacties op de lezingen.

Lees meer...

Lezen

lezen-klein-def

Over tuinen

Naast het ontwerpen van tuinen schrijf ik erover in Columns, mijn boek en voor het Amerikaanse weblog Gardening Gone Wild. Bovendien zijn er in verschillende media artikelen over mijn tuinen verschenen. Ook kunt u meer lezen over mijn werkwijze en natuurlijk over mijn verborgen stadstuin.

 

Kijken

tuineninbeeld370x221

Tuinen om in te dromen

Harry Pierik tuinontwerp heeft in de loop der jaren een groot portfolio opgebouwd. Zijn werk vertoont hij in verschillende films. Dichters en fotografen verbeelden zijn tuinen in de rubriek door andere ogen. In Tuinen in beeld vindt u een keur aan tuinen en doet u inspiratie op.

Doen

activiteiten370x221

Ga er op uit!

Met veel plezier geef ik lezingen en masterclasses over mijn visie en werk, én rondleidingen door mijn verborgen stadstuin of door andere door mij ontworpen tuinen. Drie keer per jaar organiseer ik open tuindagen en bent u van harte welkom.

Harry Pierik tuinontwerp groenadvies
Assendorperstraat 178
8012 CE Zwolle
tel. +31 (0)38 4220564
e-mail: mail@tuinharrypierik.nl 

facebook  facebook.com/deverborgenstadstuin

facebook  facebook.com/harrypierik

pdfDownload de routebeschrijving hier.

Fotografie © Harry Pierik. 

pdfPrivacy policy

 

 

ontwerp en bouw: nmedia ict oplossingen