• header   Aan een bosrand in Dalfsen
  • Tuin aan een bosrand in Dalfsen

Achtertuin bij een twee-onder-een-kapwoning met uitzicht op een meestal donkere bosrand.

1Dalfsen, achtertuintje aan de bosrand. Frisse tinten contrasteren met de donkere bosrand. Augustus, twee jaar na aanleg.
Vanaf het huis ligt praktisch over de hele breedte een klinkerterras dat grenst aan het grasveld, dat op haar beurt weer in een vloeiende lijn omringd wordt door de bloembedden.

2Overzicht als je de achtertuin in komt. Het klinkerterras grenst aan het grasveld, met rechts, hier onzichtbaar, het huis.

4Op de voorgrond, in het meest zonnige deel, een delicate combinatie van zilvergrijsblauw met o.a. perzik, zalm en lila. Op de achtergrond tegen de donkere bosrand zijn meer planten in contrasterende, oplichtende kleuren toegepast.

3De helder getinte bladeren en bloemen springen als het ware uit de donkere bosrand te voorschijn. Augustus twee jaar na aanleg.

Om planten mooi uit te laten komen heb ik voor tegen de bosrand mijn keuze laten vallen op min of meer zwaar aangezette en oplichtende kleuren in blad en bloem. Ze vormen zo een prachtig contrast met hun donkere achtergrond.

5Links tussen de borders verdwijnt een pad richting bos.

 

Bostuinen

thumb 11

De Coninckskamp in Ommen

In deze tuin te Ommen bevindt zich een grote verzameling varens, rododendrons en andere schaduw- en halfschaduwplanten. Een echte liefhebberstuin.

Lees meer...

thumb 1

Bloembedden voor het buiten van Rhijnvis Feith

Arcadische natuur, een directe afspiegeling van het paradijs, ja 'een Eden, met vreemde plantgewaschen', dat is wat Rhijnvis Feith voor ogen stond toen hij zijn geliefde park in het oostelijk deel van Boschwijk aan liet leggen.

Lees meer...

thumb 1 Agnietenberg. tumbnail

Bostuin Agnietenberg

Deze tuin ligt achter een bungalow en wordt voor een deel omzoomd door hoge coniferen, begrensd door een eikenbosje. De bewoners hebben mij benaderd met het verzoek om een deel van de tuin op nieuw in te richten.

Lees meer...

thumb 1 Villatuin bij Hattem

Bostuin in de buurt van Hattem

Aan de Veldweg in de bosrijke omgeving van het Gelderse plaatsje Hattem ontwierp ik in 2001 de glooiende tuin rondom een gloednieuwe villa.

Lees meer...

thumb header wapenveld1

Wapenveld

Deze tuin in het bos is in verschillende stappen opnieuw ingericht. We zijn begonnen met het directe uitzicht op het bos en de aankleding van de bosrand.

Lees meer...

tumbnail

Tuin aan een bosrand in Dalfsen.

Achtertuin bij een twee-onder-een-kapwoning met uitzicht op een meestal donkere bosrand.

Lees meer...

Lezen

lezen-klein-def

Over tuinen

Naast het ontwerpen van tuinen schrijf ik erover in Columns, mijn boek en voor het Amerikaanse weblog Gardening Gone Wild. Bovendien zijn er in verschillende media artikelen over mijn tuinen verschenen. Ook kunt u meer lezen over mijn werkwijze en natuurlijk over mijn verborgen stadstuin.

 

Kijken

tuineninbeeld370x221

Tuinen om in te dromen

Harry Pierik tuinontwerp heeft in de loop der jaren een groot portfolio opgebouwd. Zijn werk vertoont hij in verschillende films. Dichters en fotografen verbeelden zijn tuinen in de rubriek door andere ogen. In Tuinen in beeld vindt u een keur aan tuinen en doet u inspiratie op.

Doen

activiteiten370x221

Ga er op uit!

Met veel plezier geef ik lezingen en masterclasses over mijn visie en werk, én rondleidingen door mijn verborgen stadstuin of door andere door mij ontworpen tuinen. Drie keer per jaar organiseer ik open tuindagen en bent u van harte welkom.

Harry Pierik tuinontwerp groenadvies
Assendorperstraat 178
8012 CE Zwolle
tel. +31 (0)38 4220564
e-mail: mail@tuinharrypierik.nl 

facebook  facebook.com/deverborgenstadstuin

facebook  facebook.com/harrypierik

pdfDownload de routebeschrijving hier.

Fotografie © Harry Pierik. 

pdfPrivacy policy

 

 

ontwerp en bouw: nmedia ict oplossingen