• header leutingewolde Custom
  • Leutingewolde

    Herinrichting van een landelijke tuin

De bewoners van deze landelijk gelegen plek in het noorden van Drenthe hebben mij benaderd om hun tuin aan te passen. Ze wilden graag borders in vloeiende lijnen en met meer afwisseling en volume.

Zelf hebben ze hun planten uitgegraven en op een zeil gezet. Nadat door mij de nieuwe lijnen zijn getrokken, is, waar nodig, de grond van de uitgebreidere borders verbeterd. Vervolgens zijn de oude en nieuw toegevoegde planten door mij op de goede plek gezet en door de eigenaar ingeplant.

1Vloeiende lijnen en het terras omringd door planten van de uitgebreide border. Augustus 2008, een jaar na herinrichting.

2Augustus 2007. Zoals het was, de border is slechts een randje om het terras.

3De border is iets breder geworden en opnieuw ingericht met reeds aanwezige- en nieuw geleverde planten. Augustus 2008.

4Augustus 2007, zoals het was.

5Ongeveer dezelfde plek een jaar na aanpassing. Het bloembed rondom het terras is uitgebreid en opnieuw ingericht, augustus 2008.

6Augustus 2008 een jaar na herinrichting.

7De border langs het huis en het terras met zicht op het tuinhuisje en de border aan de overkant van het grasveld. Augustus 2008 een jaar na herinrichting.

8Lange border aan het grasveld, augustus 2008.

9Lange border aan het grasveld, augustus 2008.

10Zicht vanaf het pad naast het terras op de border aan de overkant van het grasveld.

Geveltuinen

tumbnail-secret-garden1

Secret Garden Zwolle

Kunnen strookjes van slechts enkele decimeters breed, tegen muren, een wezenlijke bijdrage leveren aan de vergroening van een steenrijke omgeving?

Lees meer...

tumbnail

Baxter Building Amsterdam

Op vijf minuten lopen vanaf het Rembrandthuis en de Stopera, tussen de Nederlandse filmacademie en de Hortus Botanicus - pal tegenover de Portugese Synagoge - staat het luxueuze zakencentrum en kantorencomplex Baxter Building.

Lees meer...

tumbnail

Oostenburgergracht Amsterdam

Lopend vanaf het Scheepvaartmuseum over de Eilandenboulevard richting het Oostelijk havengebied ben je binnen tien minuten bij Yays aan de Oostenburgergracht.

Lees meer...

Lezen

lezen-klein-def

Over tuinen

Naast het ontwerpen van tuinen schrijf ik erover in Columns, mijn boek en voor het Amerikaanse weblog Gardening Gone Wild. Bovendien zijn er in verschillende media artikelen over mijn tuinen verschenen. Ook kunt u meer lezen over mijn werkwijze en natuurlijk over mijn verborgen stadstuin.

 

Kijken

tuineninbeeld370x221

Tuinen om in te dromen

Harry Pierik tuinontwerp heeft in de loop der jaren een groot portfolio opgebouwd. Zijn werk vertoont hij in verschillende films. Dichters en fotografen verbeelden zijn tuinen in de rubriek door andere ogen. In Tuinen in beeld vindt u een keur aan tuinen en doet u inspiratie op.

Doen

activiteiten370x221

Ga er op uit!

Met veel plezier geef ik lezingen en masterclasses over mijn visie en werk, én rondleidingen door mijn verborgen stadstuin of door andere door mij ontworpen tuinen. Drie keer per jaar organiseer ik open tuindagen en bent u van harte welkom.

Harry Pierik tuinontwerp groenadvies
Assendorperstraat 178
8012 CE Zwolle
tel. +31 (0)38 4220564
e-mail: mail@tuinharrypierik.nl 

facebook  facebook.com/deverborgenstadstuin

facebook  facebook.com/harrypierik

pdfDownload de routebeschrijving hier.

Fotografie © Harry Pierik. 

pdfPrivacy policy

 

 

ontwerp en bouw: nmedia ict oplossingen