• thumb 8 mei 2014
  • Achtertuintje in Utrecht

Hoe kun je een kleine achtertuin veranderen in een groen binnenhofje? De grauwe natuurstenen, waar allerlei bloempotten op stonden, zijn vervangen door een terras van waaltjes en een paadje van kinderkopjes dat naar de schuur leidt.

Tegen de schuur en langs de zijkanten zijn kleine borders aangelegd. De schutting is donkergroen geschilderd zodat de planten beter uitkomen en er wat meer diepte in de tuin ontstaat.

1 Herfst 2013 461Twee jaar na aanleg.

2 zoals het was in 2011Hoe het was.

3 Zomer 2013 037Twee jaar na aanleg.

4 zoals het was in 2011 2De tuin vanuit de woonkamer, hoe het was.

5 Herfst 2013 429De tuin vanuit de woonkamer, tweejaar na aanleg.

6 eind augustus 2013  2Langzaam maar zeker zal het zijhek groener worden waardoor er meer privacy ontstaat.

7 augustus 2013Groen bordertje tegen de zijkant met witbonte, wintergroene kardinaalsmuts met daarvoor een Hydrangea macrophylla. Rechts van het kinderkoppenpaadje naar de schuurdeur Pulmonaria ‘Majesté’, het longkruid met zilverkleurig blad en daarachter, voor de passiebloem, Choisya ternata ‘Sundance’.

8 mei 2014Witbonte, wintergroene kardinaalsmuts met linksonder Hydrangea macrophylla. Rechts van het midden Nandina domestica met koperkleurig jong blad, daaronder en daarvoor Rodgersia pinnata, Dryopteris erythrosora, Hosta ‘Halcyon’ en Geranium nodosum. Mei, bijna drie jaar na aanleg.

Geveltuinen

tumbnail-secret-garden1

Secret Garden Zwolle

Kunnen strookjes van slechts enkele decimeters breed, tegen muren, een wezenlijke bijdrage leveren aan de vergroening van een steenrijke omgeving?

Lees meer...

tumbnail

Baxter Building Amsterdam

Op vijf minuten lopen vanaf het Rembrandthuis en de Stopera, tussen de Nederlandse filmacademie en de Hortus Botanicus - pal tegenover de Portugese Synagoge - staat het luxueuze zakencentrum en kantorencomplex Baxter Building.

Lees meer...

tumbnail

Oostenburgergracht Amsterdam

Lopend vanaf het Scheepvaartmuseum over de Eilandenboulevard richting het Oostelijk havengebied ben je binnen tien minuten bij Yays aan de Oostenburgergracht.

Lees meer...

Lezen

lezen-klein-def

Over tuinen

Naast het ontwerpen van tuinen schrijf ik erover in Columns, mijn boek en voor het Amerikaanse weblog Gardening Gone Wild. Bovendien zijn er in verschillende media artikelen over mijn tuinen verschenen. Ook kunt u meer lezen over mijn werkwijze en natuurlijk over mijn verborgen stadstuin.

 

Kijken

tuineninbeeld370x221

Tuinen om in te dromen

Harry Pierik tuinontwerp heeft in de loop der jaren een groot portfolio opgebouwd. Zijn werk vertoont hij in verschillende films. Dichters en fotografen verbeelden zijn tuinen in de rubriek door andere ogen. In Tuinen in beeld vindt u een keur aan tuinen en doet u inspiratie op.

Doen

activiteiten370x221

Ga er op uit!

Met veel plezier geef ik lezingen en masterclasses over mijn visie en werk, én rondleidingen door mijn verborgen stadstuin of door andere door mij ontworpen tuinen. Drie keer per jaar organiseer ik open tuindagen en bent u van harte welkom.

Harry Pierik tuinontwerp groenadvies
Assendorperstraat 178
8012 CE Zwolle
tel. +31 (0)38 4220564
e-mail: mail@tuinharrypierik.nl 

facebook  facebook.com/deverborgenstadstuin

facebook  facebook.com/harrypierik

pdfDownload de routebeschrijving hier.

Fotografie © Harry Pierik. 

pdfPrivacy policy

 

 

ontwerp en bouw: nmedia ict oplossingen