• header Zilvergrijze tuin
 • 3 Zilvergrijze tuin
 • 4 Zilvergrijze tuin
 • Zilvergrijze stadstuin

 • Zilvergrijze stadstuin

  Met onder andere steentijm en kattenkruid.

  Augustus, een jaar na herinrichting.
 • Zilvergrijze stadstuin

  Met onder andere Kalimeris, rozemarijn en Kaukasisch vergeet-mij-nietje.

  Augustus, een jaar na herinrichting.

De eigenaren vroegen mij de borders opnieuw in te richten maar het was wel de bedoeling dat de vorm en indeling van dit stadstuintje gehandhaafd bleef.

Aan de paden en terrasjes is dus niets veranderd.

1-P22100052007, de oude situatie.

Er is gekozen voor een zilvergrijze tuin met veel variatie in beide tinten en verschillende texturen.

Nadat de hovenier de planten heeft uitgegraven en tijdelijk op een zeil gezet, is de aarde plantklaar gemaakt. Daarna ik de planten uit kon zetten. Planten die in het kleurschema pasten werden hergebruikt en nieuwe planten toegevoegd. Ruim een jaar later is de tuin een rijk gedetailleerde eenheid van allerlei tinten zilver en grijs, zie header en foto hieronder.

1 Zilvergrijze tuinDezelfde tuin een jaar later met hergebruikte Hydrangea ‘Annabelle’ en toegevoegde vaste planten en heesters.

2 Zilvergrijze tuin

 

 

 

 

Geveltuinen

tumbnail-secret-garden1

Secret Garden Zwolle

Kunnen strookjes van slechts enkele decimeters breed, tegen muren, een wezenlijke bijdrage leveren aan de vergroening van een steenrijke omgeving?

Lees meer...

tumbnail

Baxter Building Amsterdam

Op vijf minuten lopen vanaf het Rembrandthuis en de Stopera, tussen de Nederlandse filmacademie en de Hortus Botanicus - pal tegenover de Portugese Synagoge - staat het luxueuze zakencentrum en kantorencomplex Baxter Building.

Lees meer...

tumbnail

Oostenburgergracht Amsterdam

Lopend vanaf het Scheepvaartmuseum over de Eilandenboulevard richting het Oostelijk havengebied ben je binnen tien minuten bij Yays aan de Oostenburgergracht.

Lees meer...

Lezen

lezen-klein-def

Over tuinen

Naast het ontwerpen van tuinen schrijf ik erover in Columns, mijn boek en voor het Amerikaanse weblog Gardening Gone Wild. Bovendien zijn er in verschillende media artikelen over mijn tuinen verschenen. Ook kunt u meer lezen over mijn werkwijze en natuurlijk over mijn verborgen stadstuin.

 

Kijken

tuineninbeeld370x221

Tuinen om in te dromen

Harry Pierik tuinontwerp heeft in de loop der jaren een groot portfolio opgebouwd. Zijn werk vertoont hij in verschillende films. Dichters en fotografen verbeelden zijn tuinen in de rubriek door andere ogen. In Tuinen in beeld vindt u een keur aan tuinen en doet u inspiratie op.

Doen

activiteiten370x221

Ga er op uit!

Met veel plezier geef ik lezingen en masterclasses over mijn visie en werk, én rondleidingen door mijn verborgen stadstuin of door andere door mij ontworpen tuinen. Drie keer per jaar organiseer ik open tuindagen en bent u van harte welkom.

Harry Pierik tuinontwerp groenadvies
Assendorperstraat 178
8012 CE Zwolle
tel. +31 (0)38 4220564
e-mail: mail@tuinharrypierik.nl 

facebook  facebook.com/deverborgenstadstuin

facebook  facebook.com/harrypierik

pdfDownload de routebeschrijving hier.

Fotografie © Harry Pierik. 

pdfPrivacy policy

 

 

ontwerp en bouw: nmedia ict oplossingen