• header   Aan een bosrand in Dalfsen
  • Tuin aan een bosrand in Dalfsen

Achtertuin bij een twee-onder-een-kapwoning met uitzicht op een meestal donkere bosrand.

1Dalfsen, achtertuintje aan de bosrand. Frisse tinten contrasteren met de donkere bosrand. Augustus, twee jaar na aanleg.
Vanaf het huis ligt praktisch over de hele breedte een klinkerterras dat grenst aan het grasveld, dat op haar beurt weer in een vloeiende lijn omringd wordt door de bloembedden.

2Overzicht als je de achtertuin in komt. Het klinkerterras grenst aan het grasveld, met rechts, hier onzichtbaar, het huis.

4Op de voorgrond, in het meest zonnige deel, een delicate combinatie van zilvergrijsblauw met o.a. perzik, zalm en lila. Op de achtergrond tegen de donkere bosrand zijn meer planten in contrasterende, oplichtende kleuren toegepast.

3De helder getinte bladeren en bloemen springen als het ware uit de donkere bosrand te voorschijn. Augustus twee jaar na aanleg.

Om planten mooi uit te laten komen heb ik voor tegen de bosrand mijn keuze laten vallen op min of meer zwaar aangezette en oplichtende kleuren in blad en bloem. Ze vormen zo een prachtig contrast met hun donkere achtergrond.

5Links tussen de borders verdwijnt een pad richting bos.

 

Geveltuinen

tumbnail-secret-garden1

Secret Garden Zwolle

Kunnen strookjes van slechts enkele decimeters breed, tegen muren, een wezenlijke bijdrage leveren aan de vergroening van een steenrijke omgeving?

Lees meer...

tumbnail

Baxter Building Amsterdam

Op vijf minuten lopen vanaf het Rembrandthuis en de Stopera, tussen de Nederlandse filmacademie en de Hortus Botanicus - pal tegenover de Portugese Synagoge - staat het luxueuze zakencentrum en kantorencomplex Baxter Building.

Lees meer...

tumbnail

Oostenburgergracht Amsterdam

Lopend vanaf het Scheepvaartmuseum over de Eilandenboulevard richting het Oostelijk havengebied ben je binnen tien minuten bij Yays aan de Oostenburgergracht.

Lees meer...

Lezen

lezen-klein-def

Over tuinen

Naast het ontwerpen van tuinen schrijf ik erover in Columns, mijn boek en voor het Amerikaanse weblog Gardening Gone Wild. Bovendien zijn er in verschillende media artikelen over mijn tuinen verschenen. Ook kunt u meer lezen over mijn werkwijze en natuurlijk over mijn verborgen stadstuin.

 

Kijken

tuineninbeeld370x221

Tuinen om in te dromen

Harry Pierik tuinontwerp heeft in de loop der jaren een groot portfolio opgebouwd. Zijn werk vertoont hij in verschillende films. Dichters en fotografen verbeelden zijn tuinen in de rubriek door andere ogen. In Tuinen in beeld vindt u een keur aan tuinen en doet u inspiratie op.

Doen

activiteiten370x221

Ga er op uit!

Met veel plezier geef ik lezingen en masterclasses over mijn visie en werk, én rondleidingen door mijn verborgen stadstuin of door andere door mij ontworpen tuinen. Drie keer per jaar organiseer ik open tuindagen en bent u van harte welkom.

Harry Pierik tuinontwerp groenadvies
Assendorperstraat 178
8012 CE Zwolle
tel. +31 (0)38 4220564
e-mail: mail@tuinharrypierik.nl 

facebook  facebook.com/deverborgenstadstuin

facebook  facebook.com/harrypierik

pdfDownload de routebeschrijving hier.

Fotografie © Harry Pierik. 

pdfPrivacy policy

 

 

ontwerp en bouw: nmedia ict oplossingen