• 1-header-lezen-werkwijze-mijn-verborgen-stadstuin
  • 2 header  lezen  werkwijze mijn verborgen stadstuin
  • Mijn werkwijze

    Mijn verborgen stadstuin

  • Mijn werkwijze

    Mijn verborgen stadstuin

Dialoog, goed overleg, inventarisatie van wensen en mogelijkheden vormen de basis van het ontwerp voor uw tuin. Daarnaast houd ik rekening met gebouwen, omgeving, de grondsoort, hoeveelheid licht én met de aanwezige bomen, heesters en vaste planten. Tijdens het eerste bezoek overleggen we wat kan blijven en wat niet, onder het motto: geen verspilling van waardevolle planten! Vervolgens schets ik een voorlopig plan.

Samen zetten we de vloeiende lijnen uit zodat meteen zichtbaar wordt hoe de verdeling van pad, terras, gras en bloembedden er uit kan komen te zien. Daarna komen we tot een definitief plan en begeleid ik de transformatie van uw tuin.

Via e-mail ontvangt u een zeer gevarieerde plantenlijst die zo spoedig mogelijk wordt gevolgd door een gespecificeerde offerte van mijn leverancier. Indien wat u betreft akkoord, worden de planten op de af te spreken dag geleverd en begint voor mij het echte componeren; elke plant zet ik op de door mij bedachte plek in de inmiddels plantklare borders.

Aanleg en onderhoud kunnen worden uitgevoerd door u zelf, of desgewenst door een van de hoveniersbedrijven waarmee ik samen werk. U krijgt een globaal onderhoudsplan en via de mail kunt u met uw eventuele vragen bij mij terecht. 

Ga naar Tuinen in beeld en laat u inspireren door tuinen die ik voor anderen heb ontworpen.

Neem contact op en plan direct een vrijblijvende afspraak in! 

Lezen

lezen-klein-def

Over tuinen

Naast het ontwerpen van tuinen schrijf ik erover in Columns, mijn boek en voor het Amerikaanse weblog Gardening Gone Wild. Bovendien zijn er in verschillende media artikelen over mijn tuinen verschenen. Ook kunt u meer lezen over mijn werkwijze en natuurlijk over mijn verborgen stadstuin.

 

Kijken

tuineninbeeld370x221

Tuinen om in te dromen

Harry Pierik tuinontwerp heeft in de loop der jaren een groot portfolio opgebouwd. Zijn werk vertoont hij in verschillende films. Dichters en fotografen verbeelden zijn tuinen in de rubriek door andere ogen. In Tuinen in beeld vindt u een keur aan tuinen en doet u inspiratie op.

Doen

activiteiten370x221

Ga er op uit!

Met veel plezier geef ik lezingen en masterclasses over mijn visie en werk, én rondleidingen door mijn verborgen stadstuin of door andere door mij ontworpen tuinen. Drie keer per jaar organiseer ik open tuindagen en bent u van harte welkom.

Harry Pierik tuinontwerp groenadvies
Assendorperstraat 178
8012 CE Zwolle
tel. +31 (0)38 4220564
e-mail: mail@tuinharrypierik.nl 

facebook  facebook.com/deverborgenstadstuin

facebook  facebook.com/harrypierik

pdfDownload de routebeschrijving hier.

Fotografie © Harry Pierik. 

pdfPrivacy policy

 

 

ontwerp en bouw: nmedia ict oplossingen